BUIDLING SINERGI
DE PODCAST

“We moeten onze verbeelding uitdagen voor we de toekomst in huis kunnen nemen”

Welkom bij Building Sinergi, de interactieve podcast serie waar we een duurzame stad in de steigers zetten. In 6 afleveringen gaat Fleur van der Linden, samen met pioniers in innovatie en duurzaamheid, opzoek naar de beurse plekken in onze bestaande steden. Ze bevragen huidige systemen zoals riolering en filosoferen over een eerlijk, slim en duurzaam stadsbeeld. In building Sinergi ontdek je een toekomst waarin de mens, de natuur en onze technologie op een ethische manier samenwerkt.Fleur van der Linden is illustrator, interactief verhalen verteller en de oprichtster van Gemeente Sinergi. 


“Als kunstenaar probeer ik op zoek te gaan naar mijn bijdrage aan een duurzame samenleving. In deze zoektocht kamp ik vaak met het probleem dat het duurzame leven weggelegd lijkt te zijn voor de mensen met een dikke portemonnee. We zijn afhankelijk van een markt, waarin de producten met een vervuilende voetafdruk het goedkoopst zijn. Met Building Sinergi streef ik de passie na om deze markt te veranderen. Ik wil vindingrijke innovaties een toekomstperspectief bieden en iedereen het gevoel geven dat hun bijdrage daadwerkelijk verschil maakt.”

Na afloop van de podcast serie wordt deze stad daadwerkelijk gebouwd! De gesprekken uit Building Sinergi worden vertaald naar driedimensionale gebouwen, waar jij als luisteraar doorheen kan lopen. De stad Sinergi wordt een alternatief op Google-Maps. Alleen volg je hier geen A naar B route langs een vervuilde snelweg, maar ontdekt je hoe het ook anders kan. Zodra Sinergi gepubliceerd wordt, kan jij vanaf je computer zelf de duurzame toekomst ontdekken en innovaties ervaren voordat ze ontwikkeld zijn.